Back to all news

Autocirc på Sustainergies Academy

Skarpa case med utgångspunkt i hållbarhet

Sustainergies är ett initiativ som verkar för att knyta samman studenter med yrkeslivet under utbildningen. De arrangerar casedagar, föreläsningar och liknande så att studenter kan komma i kontakt med potentiella arbetsgivare och på så vis närma sig sina drömjobb.

Sustainergies Academy är en casebaserad utbildningsdag för studenter från alla studieinriktningar och hålls varje termin på flera orter i Sverige. Syftet med utbildningen är att studenter ska få testa sina kunskaper i olika hållbarhetsfrågor och knyta kontakter i näringslivet redan innan examen.

En dag av engagemang och driv

I måndags fick Autocirc äran att stå i centrum och vara en av tre företag som deltar i Sustainergies Academy i Göteborg under våren. Fokus under vår casedag var Autocircs hjärtefråga, nämligen hur vi kan skapa en smartare och mer hållbar eftermarknad för fordonsflottan.

Dagen utformades så att studenterna tilldelades tre skarpa case kopplade till vår verksamhet med tydliga problemformuleringar som de skulle försöka lösa. Under arbetet var Autocirc med och gav användbara tips och verktyg till studenterna. Caseutbildningen avslutades med presentationer fyllda med insikter och inspiration. Vi lämnade Sustainergies mycket hoppfulla och stolta över några av framtidens hållbarhetskonsulter.

Vi är glada att ha fått delta under dagen och prata om vår verksamhet, våra mål och visioner, men också vad Autocirc kan erbjuda som en potentiell framtida arbetsgivare.

– Dagen gav insikter, inspiration och massor av nya idéer! Det jag också tar med mig är vikten av att bli påmind om att tänka utanför boxen, ibland kan man fastna i sin bransch och gå miste om spännande lösningar och samarbeten. Bli inte helt förvånad om du snart ser ett växthus eller en vas gjord av bilglas, stoppning för skidstolpar av sätesfyllning eller en profilprodukt av textilierna, avslutar Kvalitet & Hållbarhetschef Hanna Wadsten.